Workshop delfts blauw met Eva Mouton

Processed with VSCOcam with f2 preset

Op de foto met Eva en Kelly

Een tijdje geleden zag ik iets passeren op Facebook over Eva Mouton die een heuse muur betekende in het Design museum Gent. En toen ik zag dat er workshops (met eva mouton, JA! #enthousiast) vroeg ik direct of er niemand meewou. Kelly en een vriend vanuit Kortrijk zeiden direct ja en ik moest niet meer nadenken: we waren direct ingeschreven, hoera!

Processed with VSCOcam with f2 preset
IMG_2579

We begonnen met eerst een beetje uitleg over de muurtekening. Het gaat dus over allemaal cliché ideeën over Belgen en Nederlanders. Over hoe de Nederlanders met hun sleurhut op vakantie gaan, hoe ze daar over een jusdorange spreken, terwijl wij een fruitsapje bestellen en ik kan zo maar uren doorgaan! De tekening was gigantisch groot en echt héél erg leuk (en gewoon grappig en herkenbaar). Het is echt een gigantische muur en ik vind gewoon dat jullie het zelf moet eens maar bekijken! (En ons Simoneke van thuis is er ook op te vinden, MET traantjes natuurlijk ;) )

IMG_2585

Daarna was het tijd om zelf aan de slag te gaan! We krijgen grote bladeren om op de schetsen en over na te denk over een grappig cliché. Ik dacht aan ofwel een broodje kroket (die roept “HALLO KROKET, want hahaha dat vond ik geniaal) en het andere idee was natuurlijk dé SLEURHUT en dat gewoon kei-letterlijk uitbeelden. Dus ik tekende een blokhut, waar iemand aan sleurde en tadaa! Voor zover mijn cliché ;)

Het lijkt wel niet echt op een Delfts blauw tegeltje, daarvoor had ik beter de zijkant dingetjes in het blauw gedaan, maar ik vind het wel heel erg grappig geworden! Het leuke is dus dat het ECHT een tegeltje is waar we met porseleinstiften op tekenden.

IMG_2602

En Eva was ook superlief! Je mocht altijd vragen als er iets was, als je iets niet kon tekenen … echt demax! Ik heb mij echt heel hard geamuseerd, zo nog eens een namiddag weg van mijn boeken en papers :-) En in de museumshop vond ik nu deze leuke button! (Kon ik niet laten liggen hé ;) )

Je kan zelf de tekening van Eva nog bewonderen in het Design Museum Gent tot maart 2016! (En nu heb ik toch al één museum bezocht voor mijn 24 before 25, yihaa!) 

More about Ines

Vrolijke twenty-something uit België die ervan houdt om de wereld een beetje leuker, mooier en groener te maken.

6 thoughts on “Workshop delfts blauw met Eva Mouton

 1. Elsbet | La Vie Pure

  Zo leuk! Ze maakt zo’n toffe tekeningen!

  Reply

 2. Natasja

  Super gaaf dat je dat hebt gedaan :D het lijkt me ook interessant!

  Reply

 3. Jana

  Dat is echt enorm leuk! Die button zou ik nu precies ook niet kunnen laten liggen haha :D

  Reply

 4. Rachel Kromdijk

  Ziet er goed uit wat tof zeg

  Reply

 5. Falderie

  Ziet er leuk uit! Jammer dat ik totaal niet kan tekenen… :-)

  Reply

 6. Liliane

  Sudorans, hahaha :D geweldig!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/OMG.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angry.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bigsmile.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cry.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/littlesmile.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/love.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/sad.png 
more...
 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.