Villa augustus (en Dordrecht)

De ouders van het lief waren vorig jaar eens naar Dordrecht geweest. Vanaf ze mij het foldertje gaven van het hotel / restaurant was het beslist: mijn hoofd eraf als ik daar niet ooit eens ging eten! En zo gezegd, zo gedaan! Ik bezocht Villa Augustus (en Dordrecht) met Alison!

Dordrecht-2

Geitenkaas-Salade

Als eerste namen we de Geitenkaas-salade en een bruiswater. Een lunch voor 12,50 Euro (en ik heb niet echt honger gehad tot ‘s avonds) viel erg goed mee. het was echt een heerlijke salade met komkommer, salade (en rucola denk ik), radijsjes, pijnboompitten. Alles paste goed bij elkaar en we kregen er nog brood bij. Nomm!

Dordrecht-1

(Zoals jullie zien alles flink opgegeten. Kijk hoe schattig het bestek en servies is)

Dordrecht-9

De tuin is trouwens ook héél erg leuk, maar natuurlijk veel groen in een tuin is er niet in de winter. (Ideaal excuus om nog eens terug te komen in de zomer, me dunkt!)

Dordrecht-1-2

De huisstijl is door heel de markt (de winkel vooraan), het restaurant, … doorgetrokken. Vind het echt een heerlijke, vrolijke stijl en ondanks de koude word je er zooooo erg blij van!

Processed with VSCOcam with f2 preset

(Hihi team Dordrecht, ik en Alison! (Laffff haar kledingstijl. Nee serieus, had ze een fashionblog was ik dé grootste fan, without a doubt)

Dordrecht-17

In de stad stond er een meter aan een kinderboekenwinkel. I present you: 1,75m awesomeness.

Dordrecht-19

Dordrecht-20

Dit schattige winkeltje vonden we nog op weg, helaas was het dicht wegens een kindje op komst. Maar ik vond het superschattige branding (alweer). Jammer dat we het niet konden bezoeken, volgende keer beter!

Dordrecht-23

Dordrecht-1

Ik ben zò erg enthousiast over het servies van Villa Augustus. Nee serieus, ik wou graag wel een kopje kopen maar het was 9,50 Euro voor een kopje, vond ik net iets te veel. (En het waren nog kleine kopjes, had het een gigantische kop geweest waar ik 2liter koffie #jwz uit kon drinken dan oké, maar vond het dus gewoon een beetje erover voor een klein kopje.)

Processed with VSCOcam with f2 preset

Na onze wandeling door Dordrecht besloten we ons nog eventjes op te warmen, voor het vertrek, met een stukje taart en een kopje koffie. De vriendelijke dienster groette ons met een “zijn jullie weer” (in mijn hoofd denk ik dat ze soms dachten “die gekke Belgen toch”) maar we konden het niet laten om nog een stukje taart te eten. (Een mevrouw had ons aangesproken omdat Alison een superhippe prei-broche had gekocht bij Villa Augustus en dan ons over de taart getipt). En wat was ie goddelijk! Ik nam citroen-limoen taart met een koffie verkeerd. Ik denk dat ik dan een kleine zes Euro kwijt was. Alison nam de chocoladetaart (en die was ook ZO lekker. Chocola overload? Check!)

Processed with VSCOcam with f2 preset

Kijk hoe leuk de tegels van het terras bij mijn nieuwe uber-hippe insectenbroek!

Processed with VSCOcam with f2 preset

En als dit geen zotte liefdesverklaring was voor Villa Augustus dan weet ik het ook niet meer! Ik vond het er geweldig vertoeven, jammer van de koude, maar in de zomer moet ik zeker nog eens terugkomen!

Villa Augustus

Oranjelaan 7
3311 DH Dordrecht
Nederland
Foursquare  || Website

More about Ines

Vrolijke twenty-something uit België die ervan houdt om de wereld een beetje leuker, mooier en groener te maken.

7 thoughts on “Villa augustus (en Dordrecht)

 1. Dina

  Mooie foto’s! Ik vind het bestek ook erg leuk, zo schattig dat het logo er op staat. Ziet er uit als een leuk plekje!

  Reply

 2. Monique | WritingMonique

  Wauw, het ziet er zo onwijs leuk uit! Ik vind de geitenkaas salade er ook enorm lekker uitzien!

  Reply

 3. Alison

  Jaaaa, het was fijn! En lekker, hoera voor chocolade. En zo lief van je, ik zal er eens over nadenken (over die fashion-blog dan) ;).
  x

  Reply

 4. Sas

  Wauw, dit ziet er erg gezellig en prachtig uit zeg. Erg mooie foto’s heb je ook genomen, bedankt voor het delen.

  Reply

 5. Farah

  Ja daar wil ik ook heel graag nog een keer heen! Heb het al zo vaak voorbij zien komen op internet en in tijdschriften en het ziet er altijd zo leuk uit.
  Leuk dat het zo bevallen is.

  Reply

  1. Ines

   Oh ja! ‘t Is echt een aanrader om te doen :)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/OMG.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angry.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bigsmile.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cry.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/littlesmile.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/love.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/sad.png 
more...
 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.