The xx – Vorst nationaal

Afgelopen week was het hét concert waar ik al ZO lang naar uitkeek: the XX in Vorst. Wie mij maar een beetje kent weet dat the XX een van mijn favoriete bands is (al dan niet favoriete). Sinds ik in 2010 Islands ontdekte, was ik zo hooked aan hun mooie muziek. In 2012 ging ik al naar hun concert in de Lotto Arena en ik zag ze daarna nog eens op pukkelpop. Hopelijk heb ik dit jaar geluk met het vallen van de herexamens en kan ik toch nog naar Pukkelpop, waar ze deze zomer zullen staan.

Openen deden ze met Say something loving. Een van mijn favoriete liedjes op de nieuwe CD (maar welk liedje is dat niet?). Het was meteen een schot in de roos, want de meesten kennen dit liedje al van op de radio (en dan is de sfeer meestal wel gezet ;) ).

Verder gaan deden ze met Crystalised. Daarna was het de beurt aan Islands (nog zo een favoriet). Tijdens Islands was ik zelf zo enthousiast dat mijn vriendin die mee is gegaan waarschijnlijk nog een rode arm heeft van haar vast te gerijpen en te roepen DAT IS ECHT EEN VAN MIJN FAVORIETE LIEDJES EVER!!!!! De liedjes werden gespeeld in hun oorspronkelijke versies. (Oooh echt, ik word alweer KEI-enthousiast!)

Daarna was het aan Lips. Lips is zo een liedje van de nieuwe cd die heeft moeten groeien. Er zijn eigenlijk best wel veel liedjes waarvoor ik nu wat luistertijd nodig had voor ik ze echt goed vond. Ik vind het ondertussen weeral een erg leuk nummetje en vooral het refrein vind ik echt zalig om te zitten meezingen (vooral als ik studeer. Of beter “studeer” misschien, haha)

Dan kwam Sunset in een nieuw jasje (Jamie XX deed een beetje aan remixing). Alé, ik vond het toch alleszins in een net iets anders jasje dan we gewoon zijn van de Coexist CD. Hier was ik vooral onder de indruk door het podium, echt héél erg leuk gedaan met die beams die zo omhoog schieten.

Daarna werd het net iets afgebouwd. Zoals je net kon horen, was Sunset net iets “kalmer” gebracht (vond ik dan) en dan volgde een prachtige versie van basic space. Ik hoop echt dat ze nummers gaan uitbrengen zoals ze live werden gebracht want man echt, kippenvel alom! Gevolgd door Performance, brave for you en infinity. Performance vind ik een van de mindere nummers van de nieuwe cd, maar het werd alweer echt héél erg zalig gebracht. Romy zong het nummer helemaal alleen en echt chapeau, mij zou je dat nooit zien doen ;) (misschien al goed)

Dan nog een all-time-favourtie: VCR. Met de inzet van VCR was ik alweer laaiend enthousiast! Het is zo een heerlijk luchtig nummertje waar je volgens mij alleen maar verliefd op kan worden :)

I dare you dan. Heeft ook een beetje moeten groeien, maar ze blijven dat goed doen. Het is zo een beetje een oké nummertje. Geen favoriet maar ook niet slecht :-)


Dangerous en a violent noise. Dangerous is één van mijn favorieten van de nieuwe cd. Het heeft echt wat swung en ik vind het vreemd dat ze dit nummertje niet meer op de radio spelen ;)

Wat daarna kwam was geweldig: shelter en loud places. FOK JA, ik betrap er mij op dat ik dit filmpje ZO vaak opzet en gewoon een zalig gevoel er van krijg. En dan loud places, zo schoon. Instant blijheid en schoonheid. Ik begin echt vaak te gewoon te dansen als het opkomt. Als ge een filmpke van het concert bekijkt, dan moet ge dit ZEKER bekijken!!

En daarna was het nog tijd voor de encore: On hold, intro en Angels. On Hold vind ik een nummer die een bepaald gevoel (een héél goed gevoel) oproept en heb het eigenlijk meteen ook als favoriet van de CD aangeduid. Ook de zotwijze dansbare stukjes tussendoor maken het liedje zo leuk en catchy. Daarna was het gedaan (jammer genoeg) met het feest. Niets meer dan Love, love, love voor the XX. (valt het op dat the xx echt een van favoriete bands is? Oeps.)

More about Ines

Vrolijke twenty-something uit België die ervan houdt om de wereld een beetje leuker, mooier en groener te maken.

3 thoughts on “The xx – Vorst nationaal

  1. Marie

    Zalig zo’n enthousiast artikel!!

    Reply

  2. Sarah

    Ze waren ZO GOED! Supertoffe blogpost! :)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/OMG.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angry.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bigsmile.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cry.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/littlesmile.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/love.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/sad.png 
more...
 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.