Over mijn lichaam. Enzo.

Reads_02

Al sinds het middelbaar is het zo een beetje: ik ben vaak de breedste. De grootste, de lompste maar vooral altijd diegene met een zichtbaar buikje. Met een dubbele onderkin. Met een té rond gezicht. Met de grootste kledingmaat. Ik moet al bijzonder lang terugzoeken naar een selfie waar ik mij comfortabel bij voel. Gewoon omdat mijn gewicht –volgens mij– de pan uitswingt.

Ik kan mij nog herinneren dat we in het derde middelbaar op GWP gingen en iemand zei “Amai, als je meer dan maatje 38 nu aan hebt, … Ik bedoel, daar zou ik mij niet goed bij voelen”. Daar zat ik dan, met mijn maatje 40. Ik moet zeggen, ik kan niet zo erg goed om met eten, ik heb geen goed eet-patroon. Ik weet niet of velen dit herkennen maar ik kan eten tot lang op een dag uitstellen (14-16u, wakker vanaf 8u) en dan begin ik plotseling te vreten dat het geen naam heeft. Natuurlijk is dat verkeerd, maar hoe lost ge zoiets op? Ook ben ik slecht in doseren. Als ik een pakje koekjes naast mij zet is het per ongeluk plots op. Zo maar ineens.

En dat wil ik nu een beetje veranderen. Ik weeg al ondertussen heel erg veel (om het nu niet zo te zeggen maar toch een idee te geven: zo’n dikke 5 kilo meer dan mijn centimeters na de meter) en wil daar eigenlijk een beetje vanaf. My fitness pal, runkeeper en heel den boel zijn geïnstalleerd. De goals zijn gezet en ik wil eigenlijk op een jaar tijd zo’n 12 kilo afvallen. Waarschijnlijk zal dat niet 100% lukken maar met 7 à 8 kilo ga ik ook héél erg blij zijn.

Ik ga mij moeten pushen, elke dag om nee te zeggen tegen de koekjes (maar een koekje af en toe kan wel, me dunkt). Om elke week een paar keer te gaan lopen / joggen. Om niet in de colruyt te lopen en toch maar een zak chips in de kar te leggen. Om de verleiding van een makkelijke pizza in drukke tijden te laten zitten en toch iets “gezonds” te maken. Maar ik wil het wel proberen :)

En nu: als jullie tips hebben voor mij, super lekkere gerechtjes, … Spam ze gerust hieronder! Als jullie mijn vriendje willen worden op runkeeper om samen de uitdaging een beetje aan te gaan om te lopen, laat het dan ook maar weten. Als je my fitnesspal vriendjes wilt worden, hetzelfde! Hoe meer zielen hoe meer vreugd en hoe meer steun er is. Ik hoop echt dat ik dit kan volhouden en ook al besef ik dat goed voelen in je vel meer is dan een beetje kilo’s af te vallen, wie weet is het net datgene dat ik een beetje nodig heb om mij beter te voelen (en wie weet om outfits te posten? ;) )

More about Ines

Vrolijke twenty-something uit België die ervan houdt om de wereld een beetje leuker, mooier en groener te maken.

24 thoughts on “Over mijn lichaam. Enzo.

 1. Lisa

  Om het lopen vol te houden hielp het bij mij om een vaste routine te hebben: op die dagen en dat uur gaan lopen. Dan wist ik dat ik dan ging lopen en kon dus ook geen excuses verzinnen dat ik het te druk had of zo. Qua voeding, gewoon alles met mate, zo doe ik het toch :) Veel succes er mee!

  Reply

  1. Ines

   Da’s een strak plan ;) Ik ga het ook proberen inplannen maar de dagen veranderen hier vaak zo hard van lessenrooster (spijtig genoeg :( )

   Reply

 2. Stefanie

  Ik was ooit waar jij nu bent. Zo’n 3 jaar geleden dacht ik ook: ‘t is genoeg, hier moet iets veranderen! Wat blijkt: het is niét onmogelijk. 3 (soms 4) kledingmaten slanker later, voel ik mij meestal goed in mijn vel, ben ik dol op gezond eten en ben ik niet vies van beweging ;) Heel veel succes, je hebt je motivatie en je hebt er goesting in precies. Yes, you can!!! X

  Reply

  1. Ines

   Oh das wijs om te lezen, merci! :-)

   Reply

 3. Melissa

  Heel herkenbaar! Bij mij was het in het middelbaar zo erg dat ik zelfs naar het zeepreventorium ben geweest. Maar gelukkig nadien stabiel gebleven. Als je de nodige motivatie en steun hebt komt het zeker in orde. De verleiding en aan het begin het honger gevoel is het moeilijkste. En wees zeker niet teleurgesteld als je eens een mindere dag hebt. Bij mij helpt het om niet te veel kaas te eten, frisdrank te laten en koolhydraten in mate te eten. Alvast veel succes!

  Reply

  1. Ines

   Dat probeer ik nu ook al een beetje :) Kaas eet ik sowieso al wat minder, frisdrank op kot zeeeeer zelden en in’t weekend een glaasje bij het eten. Maar dat honger gevoel is er wel, ik hoop dat het gewoon lukt!

   Reply

 4. Troy

  Bij mij is het steeds omgekeerd geweest, zelfs in die mate dat je tot enkele jaren terug probleemloos xylofoon op mijn ribbenkast kon spelen (en het gevolg dat kleding mij ook niet geweldig stond…). Gelukkig zijn er de laatste jaren wel wat kilootjes bij gekomen en was er vorige zomer zowaar een buikje (want beweging is dan niks voor mij en de snelle verwerking van de voedingsstoffen neemt af als het gedaan is met groeien naar het schijnt…). Natuurlijk moesten er geen kilo’s af, maar door een beetje op mijn voeding te letten met de recepten en tips van Ellemieke Vermolen (haar familie kookboek is een enorme aanrader overigens!) en Rens Kroes kwam ik al een heel eind. Misschien kun je in hun boeken en op hun blogs ook een aantal tips en recepten vinden waar je wat mee bent! :D Succes alvast!

  Reply

  1. Ines

   Ik zou supergraag de boeken van rens lezen (heb stiekem het eerste boek aan schoonmama cadeau gedaan) maar het jammere aan haar gerechten vind ik dat ze vaak met zo van die ingrediënten zit die je 1x kan gebruiken en dan denkt “whatthefuck kan ik daar nog mee doen”. Ik zal eens checken of het bij Ellemieke ook zo is ;) Merci voor de tips!

   Reply

   1. Troy

    Persoonlijk vind ik dat je bij iedere kok wel recepten hebt met ingrediënten waar je niet mee weet wat je erna mee moet, zelfs bij Jeroen Meus (zo heb ik deze ochtend nog een aantal zaken weggegooid omdat ze ondertussen bedorven zijn maar ik geen idee had wat ik ermee kon…).

    Feit is natuurlijk dat Rens (en Ellemieke in haar laatste 2 boeken ook) gebruik maakt van een aantal powerfood-ingrediënten en je die elders niet tegenkomt, maar als je voldoende dingen klaarmaakt uit haar boek heb ik wel de indruk dat je het grootste deel ook in andere recepten van haar kan gebruiken. En uiteraard zijn er ook een aantal recepten waar je eigenlijk niks speciaals nodig voor hebt. Het bananenbrood van zowel Ellemieke als Rens zijn bijvoorbeeld om de vingers bij af te likken.

    Ellemieke haar familiekookboek is echt gericht op gezinnen en bevat dus vooral lekkere en gezonden recepten zonder heel speciale dingen en waar je zelfs nog vlees en vis mee kan combineren. Dat is mijn lievelingskookboek eigenlijk :D

 5. Nicky

  Heel veel succes! En sla de chipsrayon ‘gewoon’ over in de Colruyt? :)

  Reply

  1. Ines

   Haha maar de lokroep van de chipkes is zooooo luid!

   Reply

 6. Merel crvy

  Ik vind je prachtig zoals ge zijt, maar als jij je beter voelt met die 12 kilo minder steun ik je volledig. Jij kunt da <3

  Reply

 7. Kelly

  Ik snap je verhaal maar al te goed. Twee jaar geleden heb ik het dan ook bij mezelf aangepakt door een abonnement op Weight Watchers te nemen. Na een tijdje wist ik wat wel en niet mocht en toen heb ik het ook opgezegd. Ik heb dit eigenlijk best lang volgehouden, maar vorig jaar ben ik toch wat aangekomen en zoals met elke Kerstmis ook dit jaar (die tellen we dus bij de babykilo’s, maar al bij al valt dat nog mee).
  Ik ben vooral anders gaan lunchen: minder brood! Ik vond slaatjes absoluut niet lekker, maar ik ben er in geslaagd zaken te vinden die ik wel lekker vind. Ook ons avondeten werd letterlijk gewikt en gewogen en dat hielp echt wel. Gedaan met zoveel pasta eten als ik op kon, maar alles netjes afwegen. Eigenlijk moest ik aan mezelf toegeven dat ik wel voldoende gegeten had en ik meestal meer at uit de goesting.
  Wat ik ook ondervond, is dat je in het begin echt moet afkicken van de suikers in je lichaam. Dat is een tweetal weken je mottig voelen en veel hoofdpijn hebben, maar eens daar voorbij: piece of cake.
  Alvast heel veel succes!

  ps: ik ben uiteindelijk 15kg kwijt gespeeld door op mijn voeding te letten (zonder sporten) en mezelf af en toe iets te gunnen! Als ik dat kan, kan jij dat zeker!

  Reply

  1. Ines

   Ik vind het super jammer dat de WW nogal duur zijn (zeker voor mij als student) :( Met je tips kan ik alvast een beetje verder. Heel erg bedankt voor je reactie <3

   Reply

 8. Silke

  Veel succes, you can do it! Als je vragen of zo hebt, help ik graag :-)

  Reply

 9. Anneleen

  Zoals hier boven reeds werd gezegd, ik vind dat je er helemaal niet ‘zwaar’ uitziet. Ik zou, als ik foto’s van jou zitten, me schatten rond mijn gewicht (rond de 60). Maar dit is bij mij ook een tijd helemaal anders geweest, ik woog zo’n tiental kilo zwaarder en had voornamelijk veel striemen waardoor ik een stuk onzekerder werd. Kiezen voor een appel ipv voor een chocolade koek, veel water drinken, frisdrank laten staan, … deed bij mij al heel veel! Al moet je jezelf ook niet alles verbieden, want dan ga je alleen maar ‘stiekem’ snoepen of graaien volgens mij. Ik wens je heel veel succes! Je kan het!!! Houd ons op de hoogte hé :)

  Reply

  1. Ines

   Oh da’s heel erg lief :) Ik moet zeggen dat jouw gewicht nog onder ver onder mijn streefgewicht zit dus ik zie er gewoon niet zo zwaar uit, maar da’s echt vooral de foto’s :-) Ik ga zot mijn best doen en hopelijk binnenkort kan ik goeie updates plaatsen! Bedankt voor je reactie!

   Reply

 10. Inez

  Ik zat vorig jaar met hetzelfde probleem; ik voelde me niet goed meer in mijn vel. Dus ik besloot om te stoppen met snoepen en wat meer te sporten. Uiteindelijk ben ik alleen gestopt met snoepen :D maar het had wel effect! Ik viel zo’n 8-9 kg af en ik voel me veel beter! De app Fatsecret (ja, geweldige naam maar het werkt wel) heeft mij hier ook heel hard bij geholpen. Eén van mijn doelen dit jaar is trouwens ook om terug te beginnen lopen, dus ook al zit ik in Antwerpen: weet dat er altijd iemand is die een veel slechtere conditie en een veel roder gezicht heeft als jou. ;)

  Reply

  1. Ines

   Oh das zeker iets goed om te onthouden ;) en die app ga ik eens proberen! Merci <3

   Reply

 11. Rianne

  Oh ik snap je helemaal! Ik ben ook niet mooi ‘slank’ en ik moet daar langzaam toch echt wat aan gaan doen.. Zoals goed eten bijvoorbeeld..
  Succes!! <3

  Reply

 12. Sarah

  Lukt je zeker! In het begin is het wat zoeken maar na een tijdje vind je een zekere routine waardoor je gemakkelijker volhoudt.
  Ben 2 jaar geleden ook gezond beginnen eten en beginnen sporten en zo 6 kilo afgevallen.
  Je kan ook tussendoortjes maken zoals gezonde brownies/truffels/dadelrepen/… om je zin naar snoep weg te nemen. Ze zijn echt lekker vind ik en zo koop ik nu eigenlijk geen ‘ongezonde’ snoep meer in de Colruyt. ;-)
  En niet te veel focussen op de weegschaal. Als je gezond eet en sport ga je na een tijdje merken dat je kleren losser zitten, ook al geeft de weegschaal iets anders aan.
  Veel succes! You can do this! :-)

  Reply

  1. Ines

   Oh dankje! Die gezonde brownies, truffels enz ga ik eens opzoeken! :) En het is inderdaad meer voor wat lossere kleding te hebben dan echt kilo’s af te vallen, maar aangezien kilo’s gepaard gaan met het idee van vermageren zet ik er maar een getal op ;) Dankjewel!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/OMG.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angry.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bigsmile.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cry.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/littlesmile.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/love.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/sad.png 
more...
 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.