Eerste mijlpaal: check

Iets meer dan een maand en half. Zo lang ben ik nu al terug bezig met op mijn lijn te letten. Ik dacht nooit dat het mij iets of wat ging lukken, maar kijk: we zijn ondertussen al bijna zeven kilo’s lichter. Van 85 naar 78, ik dacht niet dat dit ooit zou lukken, maar ik ben goed op weg en wie weet kan ik over een paar weken weer een hele fijne update schrijven.

Golden oldie ;)

Waarom dan? Dat schreef ik al eerder eens. Ik “draag” mijn gewicht heel goed, want als ik zei dat ik 80 kg weeg, dan gelooft er mij niemand. (Ik had zelfs iemand die vroeg of ik geen 60 kg woog, was het maar waar!) Ik ben het gewoon beu om steeds de “dikke” te moeten zijn op groepsfoto’s te moeten zijn, het haten om in spaghettibandjes rond te lopen en vooral ook om een gevoel van schaamte te hebben als ik buitenkom om te eten. Om het gevoel te hebben dat ik steeds echt een olifant ben als ik bepaalde kleren draag. En ja, dat zit vooral in mijn hoofd, maar door al 5 kg kwijt te geraken en gezonder te eten (en te sporten) voel ik mij gewoon al veel beter in mijn vel. Moest het hier stoppen, zou het jammer zijn, maar ik voel gewoon dat het gewicht verliezen eventjes nodig is.

Hoe wil ik dan gewicht? Van de lelijke my fitness pall (sorry, de interface is gewoon ZO lelijk) heb ik afscheid genomen en omgeruild voor de app Lifesum. Ik weeg mijn eten af en probeer het zo trouw mogelijk in te geven in de app. Daarnaast probeer ik elke dag ook 10 000 stappen te zetten en voorlopig is dat al goed lukt! Het helpt om al stappend in plaats van zittend naar series te kijken. Het meest belangrijke vind ik dat ik blijf eten wat ik graag eet, maar nu gewoon een beetje minder. In plaats van naar de Mcdo te gaan schransen en vijf cheeseburgers met een grote friet, kies ik gewoon één hamburger en medium of kleine friet: en wat blijkt? Ik zit ook vol (en natuurlijk ga ik ook veel minder gaan uiteten ;) ). Ik zorg er ook voor dat ik geen honger heb overdag, dus ik ben mij helemaal niet aan het uithongeren.

dit lijntje wil ik wel terug ;)

Anyway, de eerste vijf zijn gepasseerd, nu wil ik graag nog 20 kilogram kwijt zodat het een mooi gewicht van 60 wordt. En ja, dat is nog helemaal gezond binnen BMI. Natuurlijk ga ik mij niet blindstaren op die 60 kg, waarschijnlijk ga ik bij een gewicht van 70 kilo ook alweer héél erg blij zijn. Ik kan gewoon niet wachten tot als op de foto gaan weer leuk wordt en ik gewoon eindelijk eens selfies kan maken om outfits te tonen zonder dat ik bang ben dat mensen echt het verschrikkelijk om aan te zien vinden. Misschien dat ik wel eens dag / week menu’s post (van wat ik zoal eet, maar ik ben geen diëtist dus voor goed eetadvies ga je misschien beter bij iemand wie er voor gestudeerd heeft. Ik kijk er wel naar uit om een paar van mijn avonturen tijdens de kilo’s kwijt geraken te delen, want het is nu eenmaal iets dat mij bezig houdt ;) .

More about Ines

Vrolijke twenty-something uit België die ervan houdt om de wereld een beetje leuker, mooier en groener te maken.

4 thoughts on “Eerste mijlpaal: check

 1. Inez

  Ik ken het gevoel van niet goed in je vel zitten… Ik durf de lat niet te hoog leggen voor mezelf en begin bij 5 kg maar ik bewonder het dat je voor de 20 gaat! Heel veel succes daarmee en ik hoop dat je je snel terug beter in je vel voelt! :)

  Reply

  1. Ines

   Dankjewel! Die 7 kilogram helpen al enorm dus ik hoop dat hoe meer er af gaat, hoe meer helpt ;)

   Reply

 2. Kelly

  Hoera! Ik volg: nu van 87 naar 79.
  Ik ben content met 69-70.

  Veel succes!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/OMG.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angry.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bigsmile.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cry.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/littlesmile.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/love.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/sad.png 
more...
 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.