24 before 25: Alle harry potters herlezen

harrypotter-2

Voor mijn 24 before 25 lijstje staat alle Harry Potters herlezen. Als kind heb ik die boeken ZO erg veel herlezen, maar toch merk ik dat ik de boeken kan blijven lezen en in elk verhaal toch weer iets nieuws kan ontdekken of linken mee leggen. En dat is ZO fijn! Daarom besloot ik nog eens om een dagelijks rustmomentje in te lassen en voor het slapen een beetje te lezen. In deze post: Harry Potter deel 01 – 02 en 03.

boeken-1

[29 OKT 2015] Hoera, het eerste boek is al uit! Ik heb hier echt niet veel tijd voor nodig gehad want dit boek leest als een trein (oke eerlijk gezegd doet de rest dat ook ;) ). Het boek is maar een 200 pagina’s dik als ik mij niet vergis en het leest ook héél erg snel, het is alsof je een kinderboek leest, wat het ook wel is, tussen ons. Maar dit vind ik helemaal niet erg: de magische sfeer, het ontdekken van de wizard world, ik vind dit echt geweldig! De basis van de vriendschap tussen Ron, Hermelien en Harry wordt gelegd (ja, deze lees ik in het Nederlands). Het leukste aan het boek vind ik toch wel het laatste stuk: waar ze alle proeven moeten doorstaan om aan de steen der wijzen te geraken, vooral het logica stukje vind ik ZO jammer dat ze uit de film hebben gelaten (ge kunt niet alles willen). Ik vind het boek echt fijn om te lezen en ik heb ervan genoten alles nog eens te ontdekken: op naar boek 2!

Processed with VSCOcam with f2 preset

[05 NOV 2015] Hoera boek twee is uit! Ik kocht deze versie op de boekenbeurs want ik ben (voor een of andere duistere reden) mijn origineel boek kwijt. Ik geloof dat dit het eerste boek was dat ik echt las van harry potter. Ik had het vierde als eerste (als 10 jarige) maar ik vond het echt een moeilijk boek. En ik snapte het ook niet (want ik kwam niet voorbij de duffelingen. En het was in een impuls gekocht … dus ik heb het nooit echt gelezen). Nu anyway, dan kreeg ik dit boek bij sinterklaas en het eerste bij kerst (dus logisch dat ik dit eerst heb gelezen). Nu goed, ik vond dit boek wel altijd best eng. En ik heb de film ook gezien (2 keer!) in de cinema en die slang heeft echt een grote indruk achtergelaten :-) (EN DE SPIN OOK, DIE WAS KEI ENG :( ) Nu verder vind ik het verhaal al veel spannender dan in het eerste boek en als je hierop achteraf kijkt, dan gebeuren er al veel dingen die voor het laatste boek heel belangrijk zijn! Ik vind het echt cool hoe alle dingen, vanaf het eerste en tweede boek al beginnen op te bouwen!

12224485_985242538212668_1404309189_n

[19 DEC 2015] Oeps, dit boek is al eventjes uit maar ik heb er nog niks over geschreven! Het zal nu wel eventjes duren voor het volgende boek uit (hence de blok en het studeren). Nu dit boek vond ik vroeger echt één van de mindere boeken en nu vind ik het een van de leukste. Gewoon het hele idee achter de tijdsverdrijver vind ik ZO interessant! Het toont ook weer (en ik vind dat zo leuk) dat kleine dingen veranderen in het verleden veranderen, grote gevolgen hebben voor het heden en nog grotere voor de toekomst. Verder vond ik de dementors ook altijd iets héél eng. Ik vind het trouwens echt iets speciaal, het is een “mooie” manier om een depressie weer te geven (of toch de gevoelens die je krijgt) via die demoetors. En dit is ook het eerste boek waar knikkebeen inkomt. Who doesn’t love knikkebeen? :D

More about Ines

Vrolijke twenty-something uit België die ervan houdt om de wereld een beetje leuker, mooier en groener te maken.

15 thoughts on “24 before 25: Alle harry potters herlezen

 1. fieke

  Tijdens mijn studententijd las ik ook alle boeken van Harry Potter uit. Een deel in het Nederlands (de eerste vier denk ik), en de laatste in het Engels. Heerlijk! Ik wil ze graag ook nog eens herlezen, misschien volgend jaar :-)

  Reply

  1. Ines

   Harry potter is zò leuk hé ;) In de blok vorig jaar heb ik elke avond tijdens de avondpauze op kot (voor te koken, eten en nog eventjes te laten zakken) elke avond een harry potter film gestart en dan ‘s avonds na het blokken keek ik hem uit :D

   Reply

 2. Natasja

  Haha leuk :D dat moet ik ook gaan doen. Misschien een nieuwe “30 before 30” dan? :D Dat is mijn bucketlijst want “25 before 25” was mij niet meer haalbaar… maar goed.. weet niet of mijn huidige bucketlijst wel haalbaar zal zijn met wat ik erop heb staan haha.

  Reply

  1. Ines

   haha amai ik zie het dat je nogal een zotte bucketlist hebt ;) Ik heb gekozen voor een aantal kleine, maar fijne dingen die ik nog graag wil doen maar nooit tijd voor vind :D Het is zo leuk om dingen te kunnen afstrepen ;)

   Reply

 3. fieke

  Ik herinner me inderdaad ook dat ik ze geweldig vond! Meestal ben ik grotere fan van de boeken dan van de films, omdat er in de boeken meer details zijn en ook omdat je je eigen fantasie de vrije loop kan laten gaan :-). Eerst wil ik de boeken herlezen, daarna komen de films misschien ook nog eens!

  Reply

 4. Elodie_O

  Ik ga straks mijn Harry boeken gaan halen bij mijn ouders :p Kei veel zin in om ze weer te lezen!

  Reply

  1. Ines

   Hoera voor harry potters lezen <3

   Reply

 5. 'm(i)e'

  Wees gerust : je kan ze op latere leeftijd ook nog altijd met veel plezier lezen. Dat deed ik toch, en mijn moeder ( 70 ) ook ;) En we hebben er beiden enorm van genoten !
  Veel leesplezier nog !

  Reply

 6. Raya

  Ik heb onlangs pas alle films gezien en heb nu de eerste drie boeken gekocht, eerst die uitlezen en dan de rest kopen. Ik heb er al zin in!

  Reply

  1. Raya

   Oh en mooie, nieuwe header!

   Reply

 7. Marlies

  I hou van Harry Potter! Ik kreeg zo rond mijn tiende de eerste vier boeken en ik geloof dat ik ze allemaal al 10 keer herlezen heb. Ik weet nog dat, toen de laatste uitkwam, ik dat boek asap moest hebben! We waren op vakantie in Portugal, dus heb ik daar elke boekenwinkel afgelopen tot ik mijn buit binnenhad. En ook al was het Engels toen soms een beetje verwarrend, it didn’t matter :D
  Ik heb ze onlangs trouwens allemaal in het Engels opnieuw gelezen. Ook enorm leuk, want da’s uiteindelijk toch de taal van Rowling ;)

  Succes met de blok én de examens :D

  Reply

  1. Ines

   haha dat ken ik :D Ik ben ook vanaf de vijfde “meegeweest” met het lezen en dan moest ik die boeken echt zo snel mogelijk hebben en las ik ze in een trok uit :D

   Reply

 8. Kelly

  Ik wou dat ik de Harry Potter hype kon snappen, dat ik wat mee kon vrolijk worden van het lezen van de boeken, maar ik vind er dus echt niets aan hé. Ik ben ooit de eerste beginnen lezen omdat mijn broer het had gelezen, en mijn broer leest nooit boeken dus dat moest wel goed zijn, maar het bleek echt niets voor mij te zijn. Misschien probeer ik het ooit nog eens, maar dan wel in het Engels.

  Reply

  1. Ines

   Toen ik 10 was en het eerste boek kreeg, had ik ook dat gevoel! Maar het vierde boek was dan mijn “eerste boek” en ik snapte er niet veel van en ik geraakte nog niet eens tot in de toverwereld dus het heeft een jaar of twee in de kast gelegen. Daarna kwam de eerste film uit en zagen we dat op’t nieuws en toen zei ik PAPA IK HEB ZO EEN BOEK LIGGEN en dan heb ik er mij aangezet en ‘k was vertrokken :D Ik vind het enorm goede boeken, gewoon al omdat de wereld ZO goed in elkaar zit en dat het verhaal op het einde gewoon samenkomt. Dat er dingen van in boek één en twee al een betekenis hebben voor’t einde van het boek, das echt demax! Maar ik snap het volledig als jij er niks aan vindt haha, daar is eigenlijk niks mis mee (moest je nu het gevoel krijgen dat ik je gek vind omdat je niks aan harry potter vindt ;) )

   Reply

 9. Kelly

  Ik ben ze in het Engels beginnen lezen, als tiener denk ik. Ik weet wel nog waar ik ze voor het eerst gespot heb: in een klein, charmant boekenwinkeltje op taalkamp in een Engels dorpje.
  Ik weet ook nog dat ik zo hard heb zitten wenen bij het laatste boek: het verhaal in combinatie met nu echt wel de laatste pagina’s.. en ja, ik had het vlaggen.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/OMG.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angry.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bigsmile.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cry.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/littlesmile.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/love.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/sad.png 
more...
 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.