1000 vragen aan jezelf #1

Ik geef het toe! Ik ben zo een fan van Irene’s rubriek, zag de duizend vragen op andere blogs ook al voorbij komen en besloot om ze zelf eens te beantwoorden. Zelf heb ik zo een question a day* boekje waarin ik vijf jaar lang een vraag beantwoord per dag. Het is zò fijn om de evolutie te zien, dus ik dacht: waarom niet? Ik vind het heel erg mooi om te zien hoe antwoorden kunnen veranderen over de tijd heen en aangezien ik zo graag teruglees over hoe het vroeger was, besloot ik om eens aan een giga vragenlijst te beginnen. Bon, daar ga ik dan: tijd voor zelfreflectie!

01. Met wie kan je het beste opschieten?

Ik heb zo een stuk of vier van die vriendinnen die ik nog niet zo lang ken, maar waarvan ik wel hoop dat het blijvers zijn. We horen elkander bijna elke dag, al is het maar om iets stom te sturen en als ik ze een week niet gezien heb, dan voel ik mij eigenlijk wel een beetje raar! En natuurlijk is er ook Het Nieuw Lief, waar ik eigenlijk wel heel goed mee kan opschieten (en grappig genoeg hadden we dat na onze eerste keer afspreken niet echt verwacht – alé ‘t is maar te zeggen, toen dachten we niet dat we zò hard op elkaar zouden lijken).

02. Waar besteed je te veel tijd aan?

Pfoe, das moeilijk! Ik besteed wel heel veel tijd met mijn laptop en smartphone, misschien moet ik dat eens een beetje minderen en wat meer gaan stappen en in boeken lezen.

03. Om welke grappen kun je heel hard lachen?

Taalmopjes scoren sowieso en ook hele flauwe moppen! Verder ben ik ontzettend naïf en sarcasme detecteer ik amper (terwijl ik er zelf van overtuigd ben dat ik meester in sarcasme ben, niet dus).

04. Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

Weer zo een lastige! Ik denk dat ik voor het eerst een echt huurcontract heb gelezen van een woning. Het Nieuw Lief trekt uit het huis en ik mocht eens mijn oog werpen op het huurcontract. Daarom vind ik rechten studeren zò fijn, want zo dingen lezen en vragen bij stellen, dat doe ik eigenlijk het liefst wel.

05. Huil je makkelijk in het bijzijn van anderen?

Da’s een moeilijk ook! Ik ben iemand die héél erg rap tranen krijgt, maar om effectief over te gaan tot huilen, goh, dat een beetje minder. Ik ben wel een heel grote bleiter als het gaat over films en series, daarvan heb ik heel snel en vaak tranen over mijn gezicht rollen. (We hebben het dan over bijvoorbeld Monters inc. ofzo hé)

06. Waar bestaat je ontbijt uit?

Ik eet het liefst van al een beetje yoghurt met een beetje granola. Heel af en toe eet ik ook cornflakes (choco tresors zijn zo lekker, maar hoe duur is cornflakes eigenlijk voor zo een kleine doos?). Natuurlijk moet daar ook een koffietje bij, anders kom ik de dag niet door.

07. Wie heb je voor het laatst een kus gegeven?

Het Nieuw Lief. Ik denk gisterochtend, want ik bleef er slapen en we namen afscheid van elkaar.

08. Waarin lijk je op je moeder?

Ik zie mijn mama eigenlijk niet zo vaak als ik zou moeten, dus ik weet dat eigenlijk niet zo goed! Ik denk dat mijn mama heel hard mensen die ze graag ziet veel wil geven en zo ben ik ook wel. Ik weet dat vriendschap en liefde niet gekocht kunnen worden, maar als ik iets zie in de winkel waarvan ik wéét dat ze daar blij mee kunnen zijn, dan ligt het al eens snel in mijn winkelmandje!

09. Wat doe je als je ’s ochtends wakker wordt?

Eens goed vloeken. Ik ben iemand die toch wel tien minuutjes – kwartiertje nodig heeft om wakker te worden en als dan Het Nieuw Lief begint te lachen met mijn boosheid op de wereld dan kan ik daar alleen maar kwader van worden. Nee nee, het eerste kwartier breng ik liefst in stilte door waardoor ik op mijn gemakje wakker kan worden. Daarna staat mijn kwebbel weer voor een dag niet meer stil en kan ik met een glimlach door, maar geef mij écht dat kwartier.

10. Ben je een goede voorlezer?

Goh dat weet ik niet, mijn nichtjes vinden het wel heel fijn als voorlees, maar ik vind het zelf niet zo leuk. Ik probeer het wel met intonatie te lezen, maar verschillende stemmetjes, daar moet ik toch nog eens goed op oefenen!

* Dit is een referral link, lees de disclaimer voor meer info.

More about Ines

Vrolijke twenty-something uit België die ervan houdt om de wereld een beetje leuker, mooier en groener te maken.

3 thoughts on “1000 vragen aan jezelf #1

 1. Ine

  Zo leuk om te lezen! Vooral nummer 9 is zo herkenbaar. Ik heb ook nooit zin om op te staan en blijf meestal nog 10 minuutjes liggen. Onlangs was ik op reis met 3 ochtendmensen. De wekker ging af en zij sprongen allemaal uit bed. Verschrikkelijk gewoon! ;)

  Reply

  1. Ines

   haha, leuk om te horen dat ik lotgenoten heb die toch hun 10 minuutjes in de ochtend nodig hebben haha :D

   Reply

 2. irene

  Ah zo tof ^^ Ik vul graag zo’n vragen in maar ik lees het ook graag bij anderen dus ik ben blij dat je er ook mee begonnen bent. Ik ben ook echt een bleiter. Vroeger verstopte ik dat altijd maar nu laat ik het gewoon gaan. Haha.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/OMG.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angry.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bigsmile.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cry.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/littlesmile.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/love.png 
http://insins.me/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/sad.png 
more...
 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.